Op 9 oktober kan je in Grobbendonk terecht voor een infoavond over ouderschap na echtscheiding. Vooraf inschrijven is verplicht.

“Opvoeden? Dat doen we samen!” is een initiatief over opvoedingsondersteuning van De Luisterbank Grobbendonk, Kids & Co Herenthout, Op Stap Olen en de ISOM-besturen: Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar.

Op 9 oktober kunt u in Grobbendonk een infoavond volgen over ouderschap na echtscheiding.

Ouderschap opnemen is geen gemakkelijke taak en na een scheiding wordt dit extra moeilijk.

Je hebt informatie nodig, maar misschien ook hulp om je scheiding te verwerken of om te leren overleggen met je ex-partner zodat je samen het ouderschap verder kunt opnemen.

Het is soms puzzelen om in het gezin én erbuiten (grootouders, ex-partners,…) iedereen zijn plek te geven. Wie krijgt welke rol? Waar moet je aandacht voor hebben? Wat zijn mogelijke valkuilen?

Ook voor kinderen verandert er veel: ze zien mama of papa minder, moeten misschien verhuizen of van school veranderen,… Hoe reageren zij en hoe kun jij daar best mee omgaan?

Wij geven je tips en info over ouderschap na echtscheiding.

Onder deskundige begeleiding van mevrouw Anne De Keyser leer je van en met elkaar. Anne De Keyser is kinderpsychologe en gezinstherapeute met een zelfstandige praktijk. Zij is medestichtster van de scheidingsschool waar zij infosessies en leergroepen verzorgt voor (groot-)ouders en kinderen en nieuw samengestelde gezinnen.

Wanneer? 9 oktober 2012 van 19.30 tot 22.00 uur

Waar? Zaal de Volle Vaart (kleine zaal) Vaartkom 6, 2280 Grobbendonk

Kostprijs? Gratis

Hoe inschrijven? Inschrijven kan tot 3 oktober 2012 op 014-50 81 10 of luisterbank@ocmwgrobbendonk.